Boxholmshus

Nu finns miljötratten hos Boxholmshus!

Med hjälp av en tratt kan du enkelt samla upp överblivet matfett och hälla över det i en plastflaska eller pappersförpackning med skruvkork.

Du som är hyresgäst hos oss är välkommen att hämta en miljötratt på Boxholmshus kontor helt kostnadsfritt.(Vi reserverar oss för att miljötrattarna tillfälligt kan ta slut.)

Naturligtvis fungerar det precis lika bra med en vanlig tratt.

 

Det är lätt att göra rätt

Torka upp fett och olja med hushållspapper och släng det tillsammans som matavfall, innan du diskar stekpannan eller kastrullen.

Större mängder fett kan du hälla i en behållare, t ex en använd pappersförpackning med skruvkork eller en plastburk med plastlock. Tänk på att oljan inte får vara varm när du häller den i en plastbehållare. Släng sedan behållaren i de brännbara soporna eller lämna in till returpunkten.

 

Problem med matfett i avloppsrören. Fett och olja stelnar och byggs på inuti avloppen av flera olika anledningar, så som lägre vattentemperaturer, minskad turbulens i avloppsnätet och kemiska processer som leder till förtvålning. Fettpåbyggnaden inuti avloppen leder till att diametern på rören minskar och flödet av avloppsvattnet saktas ner, tills det slutligen blir stopp.

AB Boxholmshus, Storgatan 28, Box 51, 590 10 Boxholm. Telefon: 0142-896 00. Fax: 0142-500 38. E-post: info(at)boxholmshus.se